Підтримати нас

Херсонська облрада повідомила, скільки її депутатів підозрюються в колабораціонізмі

Автор статті
29 березня 2024 17:26
1,434
Поширити:
Херсон 28 лютого 2022 року. Олександр Корняков/ "Вгору"

Станом на березень 2024 року правоохоронні органи України оголосили про підозру в колабораціонізмі та державній зраді шістьом депутатам Херсонської обласної ради.

Про це повідомила обласна рада у відповідь на запит Медіаплатформи “Вгору”.

Херсонська обласна рада позбавила права слова та участі в засіданнях трьох депутатів, які підозрюються в цих злочинах. Проте жодному депутату облради суд поки не виніс вирок, ідеться у відповіді.

Також повідомляється, що з моменту деокупації правобережжя Херсонщини станом на березень відбулися три пленарні засідання сесії: 

  1. 23 грудня 2022 року, на якому було 34 депутати; 
  2. 28 квітня 2023 року, на якому було 35 депутатів; 
  3. 22 вересня 2023 року, на якому було 35 депутатів.

Наразі відомі імена трьох депутатів Херсонської облради, яким правоохоронні органи повідомили підозри в різних злочинах: Едуарду Репілевському за колабораціонізм та держзраду, Віталію Булюку за колабораціонізм та держзраду, Валерію Літвіну за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. 

  • Депутат Херсонської облради від “ОПЗЖ” Едуард Репілевський очолив окупаційне міністерство сільського господарства та рибальства Херсонської області. 
  • Депутат херсонської облради від партії "Наш край" Віталій Булюк став депутатом окупаційної херсонської думи від партії “Єдина Росія”.
  • Ексдепутат Херсонської облради від “Блоку Володимира Сальдо” Валерій Літвін співпрацював з ФСБ РФ. До повномасштабного вторгнення він був радником голови Херсонської облради та директором з питань захисту економіки “Херсонобленерго”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ