Підтримати нас

Херсонська область отримала понад півтори тисячі книг з усієї України

Автор статті
27 квітня 2024 14:13
165
Поширити:
Фото: Херсонська ОВА

Цього тижня жителі Херсонщини отримали близько 1 тисячі 700 книг з усієї України.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Зазначається, що область отримала україномовні видання різних жанрів. Серед них - художня, наукова та освітня література, історичні твори та сучасні дослідження.

Окрім бібліотек отримані книги планують розмістити й у бібліотечних куточках в укриттях.

“Вдячні всім, хто долучився до збору, зокрема університетам, бібліотекам та школам. Це допомагає відновити культуру в регіоні та підтримати моральний дух місцевих жителів”, – пише ХОВА.

Книги передали у межах проєктів: “Вільні читають українською”, “Один студент – одна книга для Херсонщини”, “Книги в укритті”.

  • З березня 2024 року до збору книжок проєкту “Вільні читають українською!” приєдналися понад 112 установ із 20 областей України. Він проходить для відновлення знищених бібліотечних фондів півдня та сходу, а також для створення книжкових поличок і забезпечення читалень у бомбосховищах.
  • Кочубеївська, Калинівська та Нововоронцовська громади Херсонської області долучилися до ініціативи "Читальня", спрямованої на поліпшення доступу до книг. На книжкових полицях у “Пунктах незламності” є книги дитячої та художньої літератури, поетичні збірки, комікси та настільні ігри.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ