Підтримати нас

До Всеукраїнського збору книжок для південних та східних регіонів України приєдналися понад 112 установ 

Автор статті
11 квітня 2024 11:25
136
Поширити:
Фото очільника ХОВА/бібліотека імені Олеся Гончара

З березня 2024 року до збору книжок проєкту “Вільні читають українською!” приєдналися понад 112 установ із 20 областей України. Він проходить для відновлення знищених бібліотечних фондів півдня та сходу, а також для створення книжкових поличок і забезпечення читалень у бомбосховищах.

Про це йдеться на сторінці Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя. 

“Школи та університети, бібліотеки й наукові установи, громадські організації та музеї, громади з різних куточків держави продовжують поповнювати знищені (ред. армією РФ) бібліотеки півдня і сходу”, – додає Кремінь.
 Зазначається, що найбільше пунктів збору організували на Одещині, Київщині та Закарпатті.
  • З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти й науки України, Всеукраїнського проєкту “Єдині” та студентських мовних омбудсменів започатковує Всеукраїнський проєкт збору книжок "Вільні читають українською!".
  • Кочубеївська, Калинівська та Нововоронцовська громади Херсонської області долучилися до ініціативи "Читальня", спрямованої на поліпшення доступу до книг. На книжкових полицях у “Пунктах незламності” є книги дитячої та художньої літератури, поетичні збірки, комікси та настільні ігри.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ