Підтримати нас

Всеукраїнський проєкт збору книжок допоможе відновити бібліотеки Херсонщини

Вгору
Автор статті
08 березня 2024 15:53
305
Поширити:
Ілюстративне фото

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка уповноважений із захисту державної мови за підтримки Міністерства освіти і науки України, Всеукраїнського проєкту “Єдині” та студентських мовних омбудсменів започатковує Всеукраїнський проєкт збору книжок "Вільні читають українською!".

Про це повідомляє уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

У дописі йдеться, що метою проєкту є наповнення українськими книжками бібліотек, бібліотечних куточків та книжкових полиць в укриттях у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях. Адже саме в цих областях найбільше зруйнованих армією РФ бібліотек.

За час повномасштабного вторгнення військові РФ знищили понад 180 мільйонів українських книжок, додає Тарас Кремінь.

Взяти участь у проєкті можуть будь-які організації чи заклади по всій Україні. Зареєструватися можна за посиланням.

  • 5 березня в Херсоні в освітньо-тренінговому центрі “Своє” провели розмовний клуб “Ріка”, що присвячений українським звичаям та традиціям.
  • 21 лютого на Херсонщині пройшов перший Південний фестиваль рідної мови “Рідна мова – шлях до перемоги!”. Захід проходив онлайн та офлайн. Участь у ньому взяли представники закладів культури, освіти та науки, громадських організацій та медіа, а також керівництво обласної військової адміністрації.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ