Підтримати нас

Вулиці практично порожні, але місто живе попри щоденні обстріли, - кореспондентка Вгору

Vgoru
16 лютого 2023 10:01
883
Поширити:

Враженнями про рідне місто, яке щодня потерпає від ворожих обстрілів, поділилася в ефірі “Вгору” наша кореспондентка Ліза Жарких.

“Херсонці вже навіть не реагують на обстріли, йдуть на роботу, займаються своїми справами. Але від постійних звуків обстрілу та вибухів насправді стає моторошно. І мені здається, до такого дуже важко звикнути, але люди, на жаль, звикають”, – каже Ліза Жарких.

Вулиці в місті практично порожні. На Ушакова можна побачити лише одну-дві автівки – і це в обідню пору, каже кореспондентка. Що дуже незвично для Херсона, і це може і дивувати, і лякати. Але найбільше вражає вулиця Суворова.

“Ця вулиця рідна для кожного херсонця. І те, що зробили з нею росіяни - не вкладається в голові, це складно бачити та усвідомлювати. Вона обстріляна, розбомблена. Колись багатолюдна – тепер там працюють кілька магазинів. Хочеться вірити, що вулицю перейменують уже зараз і позбавлять херсонців імперського наративу”, – зазначила Ліза Жарких.

Та попри постійні обстріли – місто працює, працюють комунальники.

“Мене дуже вразили електромонтери “Херсонміськсвітло”, вони відновлюють після обстрілів електричні мережі, зовнішнє освітлення. Вони поступово намагаються полагодити те, до чого в них доходять руки”.

Наша команда "Вгору" підготувала сюжет про херсонських електромонтерів. Дивіться за посиланням.

А повне інтерв’ю з кореспонденткою Лізою Жарких ТУТ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів