Підтримати нас

Втратила руку через російську атаку: жителька Херсона стала героїнею фотопроєкту "Скульптурні"

09 вересня 2024 19:30
154
Поширити:
Фото: Марта Сирко

Жителька Херсона Лариса, яка втратила руку під час обстрілу міста, стала героїнею фотопроєкту  Марти Сирко "Скульптурні".

Про це мисткиня повідомила про це на своїй сторінці в інстаграмі.

За її словами, жінка зі своєю колегою потрапили під обстріл. Вони намагалися сховатися. Але колега загинула на місці, а Лариса отримала поранення.

Фотографка зазначила, що жінка вже отримала свій протез та пройшла реабілітацію в центрі Superhumans. Після чого повернулася додому.

“З новим життям Вас Лоро”, – написала Марта Сирко.

У проєкті «Скульптурний» беруть участь усі люди, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. Вони проходять реабілітацію та протезування у центрі  Superhumans. Більшість із них — ветерани, але також є цивільні люди.

“Люди повинні пам’ятати і бачити, як все змінилось з початку війни, скільки є людей, які постраждали від того. Люди, які втратили кінцівки, близьких людей, домівку, надії на нормальне життя – серед нас. Зараз важливо говорити про інклюзивність і такими проєктами привертати до цього увагу”, – говорила про проєкт Марта в інтерв'ю Суспільному.
  • У столиці Нідерландів Амстердамі відкрилася виставка, присвячена художниці Поліні Райко з міста Олешки Херсонської області, будинок якої затопило внаслідок підриву російськими військовими Каховської ГЕС.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів