Підтримати нас

Воював на Херсонщині: окупанта мобілізованого в Донецькій області заочно визнали винним

Vgoru
Автор статті
15 жовтня 2023 13:58
400
Поширити:

Тернопільський міськрайонний суд 10 жовтня заочно визнав винним у державній зраді в умовах воєнного стану та добровільній участі в незаконних збройних формуваннях 20-річного мешканця Донецька Максима Сорокіна. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це, з посиланням на вирок суду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що 20-річний безробітний Максим Сорокін, мешканець Донецька, не пізніше березня 2022 року добровільно вступив до лав терористичної організації «ДНР» і отримав посаду командира гранатомета зі званням сержанта. Одразу після цього він став воювати проти Збройних сил України спільно з окупаційними військами РФ на території Білозерської та Станіславської громад Херсонського району Херсонської області.

Як вказано у вироку суду, 1 квітня 2022 року Максим Сорокін брав участь у бойових діях проти українців поблизу села Широка Балка; 2 квітня 2022 року він займався евакуацією поранених і вбитих «ДНРівців» біля цього ж села. 

Також 18 травня 2022 року Сорокін проводив перевірку наявності у своїх підрозділах зброї та паливно-мастильних матеріалів. А з 1 квітня по 11 червня 2022 року брав участь в бойових чергуваннях на позиціях ворожого підрозділу на території Станіславської громади. 

За словами брата Максима Сорокіна, його мобілізували на війну проти України примусово – на вулиці вручили повістку. Крім того, він розповів, що представники «ДНР» тоді ж забрали на війну й батька обвинуваченого, 45-річного Івана Сорокіна.

Раніше ми писали, що полоненого стрільця окупованої частини Донецької області Павла Гребенюка визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни через те, що він прострелив ногу мешканцю села Іванівка на Херсонщині.

Нагадаємо, стали відомі імена двох ліквідованих зрадників, які пішли служити в незаконному збройному формуванні – це уродженці Генічеського району Херсонської області Максим Чалапко та Сергій Бондар.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ