Підтримати нас

Води в Голопристанській громаді до 1 метра: ситуація після катастрофи на ГЕС стабілізується

Vgoru
Автор статті
16 червня 2023 06:55
2,539
Поширити:

На ранок 16 червня ситуація після теракту росіян на Каховській ГЕС в тимчасово окупованій Голопристанській громаді потроху стабілізується – мешканці починають поступово повертатися до звичного життя.

Про це повідомляє Голопристанська МВА.

За інформацією адміністрації, рівень води центральної, східної та берегової частини міста Гола Пристань ще залишається до 50 см, що ускладнює доступ до будинків. Їх руйнація орієнтовно складає в місті та в селі Кардашинка до 30%.

Учора, 15 червня,  доставили гумдопомогу до сіл Кардашинка та Кохани, які ще підтоплені. Рівень води в цих селах у деяких місцях складає до 1 м. Також залишаються без комунальних послуг підтоплені частини міста та села, ідеться в дописі.

У селах Велика та Мала Кардашинка є газопостачання.

Продовжують надходити повідомлення про загиблих від водної катастрофи, повідомляють в адміністрації.

Учора ми писали, що в центральній частині Голої Пристані відтік води сповільнений, оскільки ця частина міста розташована в низині. Це вулиці Чорноморська, 1-го Травня, Озерна, Ушакова, Радянська. У Східній частині міста вода знизилася на 30 сантиметрів за минулу добу. Водою та їжею місцевих жителів забезпечують волонтери.

Також у тимчасово окупованій Голій Пристані російські окупанти дозволяють евакуацію громадян України тільки після отримання хабаря.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ