Підтримати нас

ВМСУ передано аварійно-рятувальне судно

Автор статті
01 вересня 2019 14:38
823
Поширити:

Міністерство інфраструктури України передало Військово-Морським Силам Збройних Сил України аварійно-рятувальний буксир проєкту 2262 «Олександр Охрименко».

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на рішення міністра.

Судно обладнане пошуковими РЛС, рятувальними засобами, однобарабанною автоматичною буксирною лебідкою, електрогідравлічним краном вантажопідйомністю 8 тонн з вильотом стріли 15 метрів, мобільною водолазною станцією та іншим обладнанням.

За словами начальника пошуково-рятувальної служби управління оперативного (бойового) забезпечення штабу Командування ВМС ЗС України капітана 1 рангу Олексія Нестерова, відповідно до тактико-спеціальних характеристик і можливостей, аварійно-рятувальне судно «Олександр Охрименко» може залучатися до пошуково-рятувального та протимінного забезпечення, проведення водолазних, гідрографічних, науково-дослідницьких та інших спеціальних робіт.

Рятувальне судно «Олександр Охрименко» стане водолазною базою ВМСУ

Технічні характеристики судна

Водотоннажність: 1258 тонн (порожнім) 2258 тонн (повна) 
Довжина: 61 метри 
Ширина: 14 метри 
Осадка: 3,7 м (порожнім), 4,5 (повним) 
Висота борту: 6 метри 
Енергетична установка: дизельна, Wartsila 8R22HFD (2 по 1300 кВт) 
Дизель-генератори: TAD 121CHC Volvo Penta3X238 кВт 
Дальність ходу: 5800 миль 
Швидкість: до 12 вузлів (6 вузлів економічний хід) 
Автономність: до 30 діб 
Екіпаж: 26 осіб, максимальна (по кількості місць в каютах) – 37

Рятувальне судно «Олександр Охрименко» стане водолазною базою ВМСУ

Побудоване на сінгапурській судноверфі Keppel Fels. Спущено на воду у листопаді 1987 року. На той момент це був найсучасніший рятувальний буксир у СРСР, здатний діяти у відкритому океані. Судно отримало назву «Светломор-4» і стало останнім з чотирьох цього типу.

У 1992 році зарахувано до складу експедиційного загону аварійно-рятувальних і підводно-технічних робіт Чорноморського морського пароплавства. У 2012 році отримало ім'я «Олександр Охрименко» і перейшло до складу Морської аварійно-рятувальної служби (МАРС). Пізніше буксир передали в розпорядження Адміністрації морських портів України.

Нагадаємо, що у лютому цього року, до корабельного складу Військово-Морських Сил ЗС України також було зараховано три судна забезпечення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ