Підтримати нас

Власники знищеного внаслідок агресії РФ житла можуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку

Vgoru
Автор статті
01 серпня 2023 15:53
442
Поширити:

Сьогодні, 1 серпня, стартує другий етап реалізації державної програми із забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії РФ.

Про це повідомляють на Урядовому порталі Міністерство розвитку громад територій та інфраструктури України.

Як зазначають, відсьогодні власники житла, чия оселя була знищена, зможуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Зробити це можна через застосунок Дія.

Сама ж компенсація надаватиметься заявникам у формі електронного житлового сертифіката. Його можна буде використати для купівлі житла на первинному чи вторинному ринках, або ж інвестиції в майбутню нерухомість.

Отримати компенсацію зможуть тільки одноосібні власники житла, яке:

  • зруйноване через бойові дії після 24 лютого;
  • не підлягає відновленню;
  • розміщене на неокупованій території та не в зоні активних бойових дій.

“Подані заяви розглядатиме спеціальна комісія, створена при органах місцевого самоврядування. Ці ж комісії обстежуватимуть знищене житло та прийматимуть рішення щодо надання компенсації”, – йдеться в дописі.

Також згодом буде відкрита можливість подачі заяви на отримання компенсації через ЦНАП, нотаріуса та орган соціального захисту.

Додаткову інформацію можна отримати на сайті програми єВідновлення в розділі «Зруйноване житло» або ж звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2), або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:

Нагадуємо, першим 250 мешканцям Херсона, які постраждали від підтоплення, виплатили по 18 тисяч 500 гривень на загальну суму понад 4,6 млн грн. Вони проживають на вулиці Чайковського та Причальній.

Подали заяви на допомогу від держави 9 тисяч 811 жителів Херсонської області, житло яких постраждало через підрив росіянами Каховської ГЕС. Вони отримають по 5 тисяч гривень на кожного члена родини з держбюджету. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ