Підтримати нас

Вирубка лісів на лівобережжі Херсонщини: найбільше постраждав Гладківський ліс

Автор статті
08 квітня 2024 19:46
193
Поширити:
Фото: Pexels

На лівобережжі Херсонщини російські військові вирубують горілі ліси та використовують їх для будівництва укріплень. Унаслідок цього найбільше постраждав Гладківський ліс.

Про це пише видання NGL.media, зі слів співробітника Чорноморського біосферного заповідника.

Також він каже, що спостерігається вирубка дерев, які не горіли.

Згідно з висновками Global Forest Watch, міжнародної організації, яка моніторить втрати та приріст лісу за допомогою супутникових знімків, національний природний парк «Олешківські піски» за кілька місяців втратив половину захисного лісового бар’єру, передає NGL.media.

Постраждали Чорноморський біосферний заповідник, «Асканія-Нова», національні парки «Меотида», «Азово-Сиваський» та «Джарилгацький», на території яких йшли бойові дії або проходила військова техніка, йдеться в розслідуванні.

Також ліси Херсонщини постраждали через підрив Каховської ГЕС у червні 2023 року. Тоді затопило майже 55 тисяч гектарів лісу на лівобережжі.

За 2022 – 2023 роки на Херсонщині втрачено 5506,1 га лісу, орієнтованою вартістю 1294 млн гривень.

«На жаль, ми не можемо точно порахувати збитки, але можемо говорити про втрату унікальних територій і цілих екосистем», – пояснює NGL.media завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко.

Від початку повномасштабної війни російські окупанти повністю знищили на захоплених ними територіях понад 60 тис. га лісів. Їхня вартість становить щонайменше 14 млрд грн.

  • Медіаплатформа “Вгору” розповідала, що в окупованому Скадовському районі на Херсонщині російські військові разом із місцевими колаборантами масово вирубують дерева в посадках. Які потім продають або використовують для облаштування фортифікаційних споруд окупаційних військ. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ