Підтримати нас

Вирок від суду отримала підприємиця із Каховки на Херсонщині, що контролювала фінанси одного із підприємств

17 жовтня 2024 17:09
218
Поширити:
Фото із Фейсбуку Олени Буйнової

Вирок від суду за колабораціонізм отримала уродженка Казахстану, підприємниця із Каховки Херсонської області Олена Буйнова. Вона отримала 3 роки ув’язнення зі звільненням від відбування основного покарання із випробувальним строком на один рік.

Про це повідомляє Європростір із посиланням на вирок суду. 

Зазначається, що в липні 2022 року співзасновник СТОВ “Реал Агро” Вадим Король уповноважив Буйнову контролювати фінансову діяльність підприємства на окупованій території та робити нотаріально посвідчені дії від імені фактичних власників підприємства.

Після незаконної реєстрації підприємства на окупованій території Херсонської області, воно отримало у фінансову оренду сільгосптехніку від російських окупантів. 

Вадим Король та Олена Буйнова запроваджували фінансово-господарську діяльність в інтересах держави-агресора з російськими підприємствами. Тим самим, українські слідчі визначили, що вони сприяли сталому функціонуванню об’єктів критичної інфраструктури РФ і відраховували податкові платежі до федерального бюджету РФ.

Буйнова уклала угоду про визнання своєї провини та пішла на співпрацю зі слідством.

Вирок ще не набрав законної сили.

  • На Херсонщині російські окупанти передали 45 захоплених об’єктів нерухомості та майнових комплексів в управління компаніям з РФ та незаконно створеним на окупованій території юрособам.
  • Служба безпеки України повідомила про підозру у провадженні господарської діяльності у взаємодії з РФ підприємцю з Генічеська Херсонської області Максиму Покасю.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів