Підтримати нас

Служба безпеки України повідомила про підозру підприємцю з Генічеська Херсонської області 

12 жовтня 2024 10:28
176
Поширити:
Фото: Freepik

Служба безпеки України повідомила про підозру у провадженні господарської діяльності у взаємодії з РФ підприємцю з Генічеська Херсонської області Максиму Покасю.

Текст підозри опублікували на сторінці офісу Генерального прокурора 11 жовтня. 

За даними слідства, у січні 2023 року Покась отримав російський паспорт та зареєструвався як підприємець за законодавством РФ. 

У червні 2023 року він підписав контракт із незаконно створеним Головним управлінням внутрішніх справ РФ по Херсонській області. Він передбачав послуги заправки та відновлення картриджів на суму 180 тисяч рублів.

За це “підприємець” отримав 125 тисяч 800 рублів.

У червні 2023 року Покась підписав контракт з окупаційним підприємством “Херсонтранс” на 200 тисяч рублів. А 15 червня 2023 року – з окупаційним підприємством “Херсон Автодор” на суму 33 тисячі 600 рублів. 

На початку лютого 2024 року Покась підписав два контракти з окупаційним управлінням судового департаменту Херсонщини. Його сума склала 724 тисячі рублів.

“Підприємцю” інкримінували частину 4 статтю 111-1 КК України. Йому загрожує ув'язнення від 3 до 5 років із конфіскацією майна.

  • Галицький районний суд Львова заочно визнав винним у колабораціонізмі 52-річного підприємця з селища Новоолексіївка Генічеського району на Херсонщині Віталія Кулика. Йому призначили 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Депутат Херсонської облради від “Опозиційної платформи – За життя” 52-річний Сергій Дроздік перереєстрував дві свої компанії “Діамант” та «Ін Терра Чаплинка» за законами РФ. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів