Підтримати нас

Підприємець із Новоолексіївки на Херсонщині отримав 5 років позбавлення волі

25 травня 2024 21:57
361
Поширити:
Віталій Кулик. Фото: ЦЖР

Галицький районний суд Львова заочно визнав винним у колабораціонізмі 52-річного підприємця з селища Новоолексіївка Генічеського району на Херсонщині Віталія Кулика. Йому призначили 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Також Кулику заборонено протягом 15 років брати участь у діяльності органів державної влади та займатися господарською діяльністю.

Суд встановив, що у грудні 2022 року чоловік очолив ООО «Юг-Опт», незаконно зареєстроване в російській юрисдикції. Пізніше Віталій Кулик почав укладати контракти на постачання продуктів з окупаційним головним управлінням «міністерства внутрішніх справ РФ по Херсонській області» та іншими структурами. Товари йшли до незаконних ізоляторів і в’язниць, передає ЦЖР.

13 березня 2023 року він зобов’язався поставити окупаційному МВС чорного чаю на загальну суму майже 19 тисяч рублів, м’ясних консервів – майже на 1,2 млн рублів, столового і кухонного пластикового посуду – майже на 85 тис. рублів, цукру – майже на 30 тис. рублів, супів і сухих бульйонів – майже на 266 тис. рублів, хрумких хлібців майже на 520 тис. рублів, пластівців і гранул з картоплі – майже на 323 тис. рублів, йдеться в повідомленні.

Також 12 травня 2023 року Віталій Кулик підписав контракт з місцевим окупаційним управлінням федеральної служби виконання покарань на постачання продуктів на загальну суму майже в 800 тис. рублів. Того ж дня він підписав контракт з місцевим окупаційним управлінням служби виконання покарань на постачання товарів на суму 24 тис. рублів. 

  • Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області 16 травня визнав винною в колабораціонізмі 37-річну Катерину Батожну та призначив їй 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів