Підтримати нас

На Херсонщині російські окупанти передали понад 40 захоплених об’єктів нерухомості. Серед них «Vodafone», аптеки та бази відпочинку

16 жовтня 2024 07:55
137
Поширити:
Захоплений пансіонат «МіЛіСа» в Генічеській Гірці. Фото: ЦЖР

На Херсонщині російські окупанти передали 45 захоплених об’єктів нерухомості та майнових комплексів в управління компаніям з РФ та незаконно створеним на окупованій території юрособам. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на документи з листування окупаційної адміністрації, які надали KibOrg.

Зокрема, майновий комплекс мобільного оператора зв’язку «Vodafone» “передали” ТОВ «К-Телеком» – російській компанії мобільного зв’язку, створеній після анексії півострова для обслуговування абонентів у Криму. Також «Lifecell» – оператору в захопленій Донеччині.

Дружина загиблого Олексія Ковальова, який співпрацював з РФ, отримала комунальні аптеки Херсона і Херсонської області. Батьку Ковальова передали майно ПАТ «Укрнафта» в селі Чулаківка Скадовського району.

Майновий комплекс ПрАТ «Чумак» у Каховці віддали ТОВ «Олива Групп». Проте відновити його роботу не вдалося.

Захоплений гостьовий дім «МіЛіСа» в селі Генічеська Гірка російські окупанти передали підрозділу автоінспекції окупаційного міністерства внутрішніх справ Херсонщини «на праві безоплатного користування». Також будівлі захоплених баз відпочинку «Ялинки» та оздоровчого дитячого закладу імені Іллі Кулика отримала окупаційна військова комендатура. 

  • В ефірі "Вгору" заступник директора Центру близькосхідних досліджень розповів, що на окупованому лівобережжі Херсонщини незаконна влада націоналізує будинки, які вимушено залишили місцеві жителі. Туди заселяють сім’ї російських військових та спеціалістів, зокрема вчителів та лікарів.
  • Окупаційна влада на лівобережжі Херсонщини примушує місцевих жителів переоформлювати право власності на майно за законами РФ. Через це деякі місцеві жителі, що виїхали повертаються.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів