Підтримати нас

Викрадали та катували людей: підозри отримали 29 незаконних правоохоронців з окупованої Херсонщини

07 жовтня 2024 18:54
99
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/ катівня 31 січня 2023 року

29 чоловіків, які перебуваючи на незаконних посадах в окупаційних правоохоронних органах Херсонщини отримали підозри у систематичних викраденнях та тортурах місцевих жителів.

Про це повідомляє Національна поліція України.



Поліції відомо про 11 епізодів незаконного позбавлення волі та катування. Серед жертв окупаційних правоохоронців були військовослужбовці ЗСУ, начальник одного з управлінь Херсонської ОВА, директор ліцею, староста однієї з територіальних громад, громадські діячі та українські активісти.

Наразі двоє чоловіків працюють в окупаційному підрозділі МВС РФ по Олешківському міському округу.

“Очолив злочинну організацію 50-річний підполковник колишньої міліції, ексначальник Кілійського райвідділу ГУМВС України в Одеській області. На посаду заступника було призначено колишнього правоохоронця-пенсіонера, якому загарбники довірили нагляд за «громадським порядком» на підконтрольній їм території”, - зазначають у Нацполіції.

Решта 27 окупаційних правоохоронців перебувають на своїх посадах. Вони сприяли організації незаконного референдуму та силовому придушенню мирних зібрань громадян та фальсифікували справи проти них.

  • Судитимуть жителя Криму та жительку Херсонщини за державну зраду та участь у незаконному збройному формуванні. Вони обійняли посади в окупаційній службі безпеки Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів