Підтримати нас

Судитимуть двох співробітників окупаційної служби безпеки Херсонської області

03 жовтня 2024 13:05
171
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/ катівня 31 січня 2023 року

Судитимуть жителя Криму та жительку Херсонщини за державну зраду та участь у незаконному збройному формуванні.  Вони обійняли посади в окупаційній службі безпеки Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що вони розшукували та незаконно затримували проукраїнських активістів та інших людей, яких намагались видавати за військових.

Також змушували людей надавати неправдиві свідчення про себе або членів їх родин. Зокрема, про нібито участь у диверсійно-розвідувальних групах та допомогу ЗСУ.

Чоловік разом з іншими “співробітниками” незаконно ув'язнив та катував двох місцевих жителів. Жінка брала участь у діяльності незаконного збройного формування. Вона працювала спеціалісткою відділу спеціальних операцій “А”. 

Їм інкримінують державну зраду, участь у незаконному збройному формуванні, жорстоке поводження із цивільним населенням та інші порушення законів і звичаїв війни:

  • частина 2 стаття 111 передбачає ув’язнення від 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна;
  • частина 2 стаття 260, що передбачає ув’язнення від 3 до 8 років із конфіскацією майна або без такої;

За частиною 1 статтею 438 їм передбачено ув’язнення від 8 до 12 років.

  • 4 вересня Служба безпеки України оголосила підозру уродженці Херсона, співробітниці окупаційного відділу спеціальних операцій “А” Державної служби безпеки Херсонської області Олені Колоколовій.
  • Правоохоронці заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням уродженцю Херсона та військовому армії РФ. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів