Підтримати нас

Правоохоронці повідомили про підозру уродженцю Херсона, який катував людей 

27 вересня 2024 12:40
134
Поширити:
Фото: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням уродженцю Херсона та військовому армії РФ. 

Про це йдеться на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України він обійняв посаду заступника командира окремого штурмового батальйону 101 стрілецького полку першого армійського корпусу 8 армії південного військового округу РФ.

Він також брав участь у захопленні селища Великий Бурлук Купʼянського району Харківської області. Там російські окупанти створили катівню у підвалі місцевого відділку поліції.

Фото зі сторінки поліції Харківської області 

Військового назначили наглядачем за цим приміщенням, де він катував незаконно затриманих ветеранів АТО та людей із проукраїнською позицією. 

“Морив затриманих голодом, не давав питної води та постійно влаштовував допити, щоб позбавити людей сну”, – додають правоохоронці. 

Фото зі сторінки поліції Харківської області 

Йому загрожує ув'язнення від 8 до 12 років. Зараз вирішують, щодо оголошення його у розшук.

  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо співробітника ФСБ РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни.
  • Івано-Франківський міський суд 26 серпня визнав винним у колабораціонізмі та державній зраді уродженця Макіївки на Донеччині Сергія Аппакова, який воював на Херсонщині на боці російської армії. Йому призначили 15 років позбавлення волі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів