Підтримати нас

Військовий із Херсонщини після протезування ноги знову повернеться на службу

Vgoru
Автор статті
12 серпня 2023 12:04
918
Поширити:

Військовослужбовець Андрій Марчук (Бабай), який ще з періоду Євромайдану захищає Україну, цього року отримав важке поранення в Луганській області. Бійцю зробили протезування ноги, і тепер він знову хоче повернутись у стрій.

Військовослужбовець Андрій Марчук (Бабай). Фото зі сторінки МОЗ

Історію бійця розповіло Міністерство охорони здоровʼя.

Андрій Марчук родом із Херсонщини. З 2014 року він служить в армії, пішов туди з Майдану. 24 лютого 2022 року припало на 9-й місяць його ротації. У той день чоловік перебував у Луганській області.

«Ми знали, що нас атакуватимуть, тому зібралися та чекали команди. Перший день жорсткий був», – згадує захисник.

12 лютого цього року Андрій отримав поранення під Кремінною — наступив на протипіхотну міну. Військового евакуювали до Слов’янська, де зафіксували та знеболили ногу, а в Краматорську йому провели операцію з ампутації.

Відтак військовий був на лікуванні у Дніпрі та Рівному, де йому провели реампутацію. Там Андрій лікувався місяць, після чого поїхав до Львова на реабілітацію у клініку протезування, реконструкції та реабілітації Superhumans Center.

«Мій підрозділ зараз воює, ми колись були здебільшого "пішоходами", а зараз більше почали літати. У планах — ще місяць реабілітації, і йду служити далі. Мене забирають головним інструктором батальйону. Навчатиму молодь», — розповів військовий.

Нагадаємо, керівник каховського КП “Комунальне транспортне підприємство” Олександр Литвиненко отримав орден “За мужність” III ступеню.

Інспектора відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Херсонській області Сергія Смирнова Президент України також нагородив державною нагородою – орденом «За мужність» III ступеня. Правоохоронець одним із перших заходив у щойно звільнені населені пункти правобережжя, аби розмінувати їх.

Військовослужбовця 36-ї бригади морської піхоти Олександра Дідура 6 липня повернули з російського полону разом з іншими 44 українцями. Захисник Маріуполя з Олешок очікував на обмін майже рік і два місяці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ