Підтримати нас

Верховний Суд відмовився пом’якшувати вирок голові окупаційної адміністрації села Дудчани на Херсонщині

06 червня 2024 13:00
262
Поширити:
Тетяна Абрамович та Ігор Абрамович. Фото: ЦЖР

У касаційній скарзі захисник голови окупаційної адміністрації села Дудчани Милівської громади Бериславського району 43-річної Тетяни Абрамович просив зменшити їй вирок з 8 до мінімально можливих 5 років ув’язнення без конфіскації майна, однак Верховний суд України не знайшов підстав для відкриття касаційного провадження.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на ухвалу Верховного Суду від 3 червня.

Прохання зменшити вирок Тетяні Абрамович її захисник обґрунтував тим, що його підзахисна раніше не була судимою, вважається багатодітною матір’ю, має на утриманні двох малолітніх дітей і одну неповнолітню дитину. Він вважає несправедливим і незаконним покарання, яке призначили суди першої та другої інстанцій.

Проте у суді він не оскаржував факт того, що вона вчинила кримінальний злочин.

Суд визнав доводи захисника безпідставними, адже злочин Абрамович належить до категорії тяжких і немає жодних обставин, які пом’якшували б її покарання.

Ухвала суду є остаточною й оскарженню не підлягає.

  • Раніше захиснику Тетяни Абрамович вдалося в апеляційному суді пом’якшити їй вирок з 10 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
  • Правоохоронці довели, що Тетяна Абрамович пішла на співпрацю з російськими окупантами та обійняла посаду голови незаконно створеної Дудчанської сільської ради військово-цивільної адміністрації Бериславського району. На цій посаді вона формувала апарат незаконної адміністрації, впроваджувала політику РФ у всі сфери життєдіяльності громади.
  • Також її чоловік Ігор Абрамович працював водієм та окупаційним керівником захопленого сільського комунгоспу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів