Підтримати нас

Верховна Рада закликає міжнародну спільноту не визнавати легітимність «виборів» на території ТОТ

Vgoru
Автор статті
10 серпня 2023 14:09
320
Поширити:

Народні депутати України звернулися до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх парламентських асамблей щодо намірів російської федерації провести незаконні вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Відповідну постанову підтримали на засіданні Верховної Ради 9 серпня 2023 року.

За повідомленням пресслужби Апарату Верховної Ради України, намір російських загарбників провести 10 вересня 2023 року незаконні вибори до місцевих «органів влади» на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України свідчить, що виборча система рф остаточно дискредитувала себе та не може вважатися такою, що забезпечує реалізацію демократичних норм у суспільстві.

Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту не визнавати, у разі їх проведення, легітимність будь-яких «виборів» на тимчасово окупованих частинах території України, а також легітимність структур, які їх організовують.

«Те, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, взагалі не можна назвати ознаками прояву демократії. Нічого спільного з реальним виборчим процесом це не має. Світ бачив, як росіяни проводили свій фейковий референдум минулого року. Процес, в якому озброєні російські військові ходять з урнами для голосування по домівках мешканців, ніяк не можна назвати таким, що відповідає виборчим процедурам та нормам міжнародного права», – коментує Юрій Соболевський, очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», депутат фракції «Слуга Народу» в Херсонській обласній раді.

Він зазначає, що такі «вибори» – це ще одна сторінка терору, який росія вчиняє проти українців на українській землі. 

«Світ має засудити ці дії та допомогти Україні якнайшвидше прибрати цих терористів з нашої землі», – наголошує Юрій Соболевський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ