Підтримати нас

Велика кількість авіації: яка ситуація в небі над Новою Каховкою на Херсонщині 

09 вересня 2024 09:00
580
Поширити:
Фото: Shutterstock

Над окупованою Новою Каховкою Херсонської області спостерігають активність авіації. Зокрема, помічають російські бойові літаки.

Про це повідомив “Новинам.LIVE” міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Він зазначив, що над містом переміщуються гелікоптери військових РФ та інколи розвертаються літаки:  

"Скоріш за все, мабуть, КАБи скидають на правий берег або просто ведуть обстріл, запускають ракети, чи що вони носять. Але над містом велика кількість авіаційної техніки розвертається, і постійно місто під контролем".

Також він повідомив, що ЗСУ за допомогою розвідувальних дронів контролюють територію міста та визначають розташування окупаційних військ: 

"(Ред. окупаційні війська)  в основному розташовані на прибережній частині – проспект Дніпровський, Дніпряни, і туди далі вниз, у бік Кринків, аж за Корсунку. Основні оці вулиці прибережні, (ред. військові РФ) туди давно заселились у житлових будинках, і, звичайно, Збройні сили України не залишають їх без уваги".
  • Голова Нової Каховки Володимир Коваленко розповідав, що для отримання медичних послуг жителям окупованого міста Нова Каховка доводиться їздити далеко за межі міста. Також в окупації тривалий період не працювали школи та дошкільні заклади.
  • Упродовж 7 вересня військові РФ 11 разів штурмували позиції ЗСУ на Придніпровському напрямку. Зафіксували проліт 221 розвідувального безпілотника окупаційних військ в операційній зоні. А також російські військові скинули з БпЛА різних модифікацій 244 осколкових боєприпасів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів