Підтримати нас

В окуповані Новій Каховці на Херсонщині майже немає лікарів й не працюють дошкільні заклади

23 серпня 2024 12:20
175
Поширити:
Фото: Shutterstock

Для отримання медичних послуг жителям окупованого міста Нова Каховка доводиться їздити далеко за межі міста. Також в окупації тривалий період не працювали школи та дошкільні заклади.

Про це міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко розповів в етері телеканалу "Еспресо".

"Величезною проблемою залишається медичне обслуговування – у Новій Каховці майже немає лікарів. Для отримання навіть незначних медичних послуг мешканцям доводиться їздити далеко за межі міста, оскільки ворог вивіз усе медичне обладнання. У місті, де колись працювало до 100 терапевтів, зараз залишився лише один", - наголосив міський голова.

Він також додав, що за два роки окупації в Новій Каховці жодна школа і жоден дошкільний заклад не працювали.

"Окупанти планували відкрити один клас на базі школи №10, але більшість батьків, які залишилися, вирішили не віддавати туди своїх дітей, проявивши здоровий глузд. Ті, хто залишився в окупації через різні обставини, переважно виїхали вглиб тимчасово окупованої території, переважно в напрямку Генічеська, Арабатської Стрілки або районів Скадовська", - зауважив Володимир Коваленко.
  • В окупованому місті Нова Каховка незаконна влада майже завершила процес інвентаризації майна, яке належить місцевим підприємцям. Про це виданню Новини.LIVE повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів