Підтримати нас

Велика Британія виділить для допомоги кримчанам у Херсонській області 6,5 млн гривень

22 лютого 2021 15:29
982
Поширити:

Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною у протидії незаконній окупації Криму, підтримуючи тих, на чиє життя вплинула агресія Росії.

Про це заявив глава МЗС Великобританії Домінік Рааб.

У сьому річницю анексії АРК Велика Британія оголосила про виділення фінансування під новий проєкт, спрямований на покращення доступу до важливих послуг для українців, які проживають у Криму.

Відзначається, що внесок Великої Британії складе 168 тисяч фунтів, тобто приблизно 6 млн 560 тисяч гривень. Це має сприяти місцевій владі Херсонщини в наданні допомоги тим, кому важко дістатися до лікарень або подати документи для отримання українських паспортів.

Також Велика Британія закликала Росію негайно звільнити всіх українських політичних в'язнів у Криму і на території РФ, відзначаючи, що офіційний Лондон буде залишатися на передовій міжнародних зусиль для припинення незаконного контролю з боку Росії над Кримським півостровом.

Крім іншого, Велика Британія вітає «Кримську платформу», яка консолідує зусилля міжнародного співтовариства щодо повернення Криму під контроль України.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів