Підтримати нас

Вакцина від СОVID-19 успішно пройшла першу стадію випробувань у США, - CNN

15 липня 2020 05:14
546
Поширити:

Вакцина проти COVID-19, розроблена американською компанією Moderna, успішно пройшла першу стадію медичних випробувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням наукову публікацію в New England Journal of Medicine.

"Вакцина проти COVID-19, розроблена біотехнологічною компанією Moderna у партнерстві з Національним інститутом здоров’я США, визнана такою, що стимулювала імунні реакції у всіх добровольців, які отримали її під час першого етапу дослідження", - йдеться в повідомленні.

Первинні результати показали, що вакцина працює ефективно, хоча й має деякі побічні ефекти – спричиняє втому, озноб, головний біль, болі у м'язах та у місці ін'єкції. Проте ця розробка стала першою з-поміж усіх пробних препаратів, про результати досліджень якої повідомляє рецензований медичний журнал.

Зараз триває друга фаза випробування вакцини. Якщо на першому етапі препарат давали обмеженій кількості здорових людей, тепер проводитимуться розширені клінічні випробування, у тому числі на пацієнтах різних вікових груп та з вадами здоров’я.

Третя фаза, що має розпочатися наприкінці липня, охопить тисячі добровольців. Сподіваються, що це дозволить точніше визначити ефективність і безпечність нового препарату. За результатами цього етапу вирішать, чи починати масовий випуск вакцини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів