Підтримати нас

В Україні з'явиться Муфтіят Криму - Джемілєв

Vgoru
Автор статті
04 січня 2016 18:07
630
Поширити:
Лідер кримських татар Мустафа Джемільов вважає, що необхідно створення кримського Муфтіяту з головним офісом у Києві.

На материковій Україні з'явиться духовне управління мусульман Криму (ДУМК), головний офіс якого буде розташований у Києві. Про це повідомляє QHA з посиланням на лідера кримських татар, народного депутата України Мустафу Джемілєва.

Він уточнив, що в даний час кримський Муфтіят знаходиться "в повному підпорядкуванні окупантові", тому вони роблять те, що їм диктують.

Джемілєв переконаний, що зараз Муфтіят Криму не відображує погляди мусульман Криму. "Вимушено не може цього робити. Зараз там є два Муфтіяту - один Таврійський, російська влада його створили на противагу, для конкуренції. Там люди, у яких немає ні віри, ні релігії. Все для політичного шантажу. Проводяться політичні ігри такого штибу:" Якщо не підкорятиметеся нам, всі мечеті ми віддамо Таврійському Муфтіяту ". Муфтій наш виявився людиною ненадійним. Повністю підкорився ім. З цієї причини ми прийняли рішення про створення тут Муфтіяту, який буде відображати думки і бажання кримських татар", - пояснив Джемілєв.

За його словами, необхідність створення на материковій частині України Духовного управління мусульман Криму продиктована приблизно 17 тисячами кримських татар, які виїхали з окупованої території Криму.

Він додав, що питання створення Муфтіяту на материковій Україні вже обговорювалося з іншими релігійними організаціями. Планується, що буде налагоджено співпрацю з ними.

Нагадаємо, Джемільов  зазначав, що заявлена ​​раніше морська блокада всього окупованого Криму неможлива.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ