Підтримати нас

В Україні з 1 вересня подешевшають квитки на поїзди

Автор статті
01 вересня 2018 03:05
694
Поширити:

З 1 вересня буде знижено вартість проїзду в пасажирських поїздах далекого сполучення, що курсують територією України.

Згідно з повідомленням, 20 квітня 2018 року було видано наказ Міністерства інфраструктури №184, який визначає 13 різних календарних періодів, що впливають на вартість проїзду, передає УНІАН.

Зокрема, в перший день осені буде задіяно коефіцієнт 1,02 індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні за календарними періодами.

Наприклад, вартість проїзду 31 серпня за маршрутом Київ - Львів у вагоні купе поїзда №141 коштує 347,92 грн, а наступної п'ятниці аналогічний квиток коштуватиме 333,92 грн, у вагоні купе поїзда № 29 Київ - Ужгород коштує 728,19 грн, а коштуватиме 696,39 грн.

Цей коефіцієнт діятиме до 31 вересня, після чого буде впроваджено ще нижчий коефіцієнт - 0,93.

Прес-служба зазначила, що з 1 червня по 31 серпня діяв календарний період з коефіцієнтом 1,07.

Також на ціну квитка впливає і день тижня, в який пасажир розпочинає подорож.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» з 30 травня підвищила тарифи на пасажирські перевезення на 12%. Варто зазначити, що компанія планувала підвищити тарифи на пасажирські перевезення з 1 квітня, проте цього не відбулося у зв'язку з тим, що відповідний наказ не пройшов всі рівні узгодження. Адже, відповідно до закону, для підвищення тарифів "Укрзалізниця" повинна отримати погодження Міністерства інфраструктури, Державної регуляторної служби і Мінекономрозвитку та інших міністерств, а також профспілок.

Проектом наказу передбачається проведення індексації тарифів на перевезення пасажирів у два етапи по 12%. Другий етап має відбутися з 1 жовтня. В цілому рівень індексації тарифів на перевезення пасажирів у грудні 2018 року щодо грудня попереднього року становитиме 25%.

Довідка УНІАН. «Укрзалізниця» є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ