Підтримати нас

В Україні створюється високоточний центр з виробництва боєприпасів

31 серпня 2019 10:35
357
Поширити:

На КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс» створюється новітній виробничий центр, який замикає повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння.

Наразі завершено встановлення десятків комп’ютеризованих високотехнологічних верстатів, передає сайт "UMP" з посиланням на колишнього генерального директора ДК «Укроборонпром» Павло Букіна.

Це – новий цех із новітніми верстатами, призначеними для високоточної обробки. Його створено у рекордні терміни завдяки координації основних державних стейкхолдерів – Кабміну, МЕРТ, Концерну та заводу «Імпульс». Вже найближчим часом розпочнеться виробництво комплектуючих, вкрай необхідних для завершення створення замкнутого циклу виробництва артилерійських боєприпасів та ракетного озброєння. Фактично, вперше з історії України ми створюємо підприємство, яке здатне у необхідній кількості виробляти всю номенклатуру засобів ініціювання до всіх артилерійських снарядів та ракетного озброєння

Для організації виробництва на заводі здійснено роботи з підготовки цеху: підлогу залито полімерним покриттям високої міцності, здатним витримати верстати вагою понад 5 тонн, налагоджено систему кондиціонування та фільтрації повітря, оновлено систему електроживлення, освітлення та застосовано енергозберігаючі технології.

«Завершено 90% робіт із запуску високоточного виробничого майданчика. Наступні 30-50 днів триватиме налагодження верстатів. На новому обладнанні ми вироблятимемо деталі із точністю, яка вимірюється у мікронах. Окрім того, завдяки цим верстатам ми значно знизимо собівартість продукції. Для розуміння: востаннє таке масштабне оновлення обладнання відбувалося десятки років тому. Тобто, ці новітні верстати сформують виробничі потужності «Імпульсу» на наступні десятиріччя», – заявив директор заводу Євген Чернов.

Шосткинський казенний завод «Імпульс» є унікальним підприємством, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів: від снарядів та протитанкових ракет до далекобійних систем «Вільха» та «Нептун».

У Шостці створюють високоточний центр для виробництва боєпрпиасів

«Аналогічні центри створюються у кожному кластері концерну», – зазначив Павло Букін. Йдеться мова про харківський Завод ім. Малишева, запорізьку «Іскру», луцький «Мотор» і ще з десяток підприємств. «Наразі Концерн реалізує наймасштабніше оновлення виробничих потужностей оборонних підприємств за 30 років», – підкреслив Букін.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ