Підтримати нас

В ОВА розповіли, як змінилася гуманітарна допомога на Херсонщині

Автор статті
09 січня 2024 08:40
944
Поширити:

На Херсонщині міжнародні фонди, гуманітарні організації почали вводити проєкти, які дають можливість людям заробляти, аніж безплатно отримувати їжу та гігієнічні набори.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

За його словами, є проєкти у фондах, які дають гранти на відновлення бізнесу, які дають мобільні зерносховища, купують людям худобу, на пів року дають гроші на корм. 

“Я це підтримую, тому що я неодноразово був у громадах, які пережили окупацію та обстріли. І люди вже тоді, це було, мабуть, пів року тому, казали, що гуманітарна допомога це добре, дякуємо за це. Але дайте нам не рибу, а вудочки для неї”, – сказав Олександр Толоконніков.

Речник ОВА розповідає, що фонди скорочують допомогу й більше переорієнтовують її на відновлення економіки й бізнесу. Хоча продовжують допомагати їжею і гігієною маломобільним, багатодітним і літнім людям. 

“Нещодавно один фонд привіз обігрівачі, і ХОКАРС розвозили їх тим, у кого повибивало шибки, щоб не було холодно”, – додає Толоконніков.

20 грудня через обстріл штабу Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України була знищена вся гуманітарна допомога. Саме тому представники організації змінили логістичні протоколи та знайшли шлях мінімізації шкоди від російських військ.

У День волонтера, 5 грудня, російські окупанти завдали удару по гуманітарному штабу Херсонського ХАБу, який створив благодійний фонд “Я-Херсон”. Більшість допомоги було знищено, але деяку вдалося врятувати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ