Підтримати нас

В ОВА розповіли, скільки вчителів на окупованій Херсонщині досі отримують українську зарплату

Vgoru
Автор статті
14 жовтня 2023 09:27
1,544
Поширити:

На тимчасово окупованій території Херсонської області станом на 10 вересня отримують зарплатню ще 2 тисячі 212 людей, які працювали в закладах освіти. 

Про це у відповіді на запит Медіаплатформи “Вгору” повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

Зарплата педагогічних працівників складає 2/3 посадового окладу з підвищеннями. Розмір залежить від кваліфікаційної категорії та навантаження у 2021– 2022 навчальних роках, тому коливається від 2 тисяч 400 тисяч до 8 тисяч 750 тисяч гривень. 

Ці вчителі перебувають на простої на ТОТ Херсонщини через те, що не можуть долучитися до навчального процесу в окупації. Як повідомляє ХОВА, їм виплачують матеріальну допомогу на оздоровлення й дають відпустку на 56 днів. 

Водночас у серпні цього року призупинили трудові відносини з шістьма вчителями, із якими втрачено зв’язок. П'ять з них перебували в Олешківській громаді, а одна людина – у Каховській. Чому і через що з цими людьми втратився зв’язок – достеменно не відомо. 

Ще напередодні початку навчального року один із колаборантів жалівся в окупантських пабліках, що на окупованій частині Херсонщини вчителі масово саботують 1 вересня, відмовляючись працювати на «руський мір», мовляв, «і паспорти в них досі українські, і зарплату їм Україна платить». Читайте про це детальніше у нашому матеріалі

Читайте й історію директорки Дніпровського ліцею Тетяни Терещенко, в якому окупантів лякали й викликали заздрість звичайні роутери.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ