Підтримати нас

В ООН назвали винних у військових злочинах в Сирії

02 березня 2017 10:00
185
Поширити:

У скоєнні військових злочинів у Сирії винні всі сторони конфлікту. Такий висновок міститься в доповіді Міжнародної комісії ООН з розслідування подій в Сирії, повідомляє Deutche welle.

В центрі уваги експертів була ситуація під час боїв за Алеппо в 2016 році.

У доповіді говориться, що всі учасники боїв за Алеппо, включаючи сирійські урядові війська, та ВКС РФ, що їх підтримували, а також сирійську опозицію, здійснювали військові злочини під час спроб взяти місто під контроль у липні-грудні 2016 року.

ВПС Сирії і ВКС Росії бомбардували райони східного Алеппо, які утримувала опозиція. Через це були вбиті сотні людей та зруйновані кілька медустанов. В документі сказано, що сирійська урядова авіація "навмисно" розбомбила колону з гуманітарним вантажем. Це призвело до 14 жертв та зупинення операції з надання допомоги місцевому населенню.

Автори доповіді зазначають використання касетних боєприпасів, що скидалися з повітря, однак не покладають відповідальність за це адресно - на Москву чи Дамаск. Комісія ООН звертає увагу на те, що сирійські ВПС застосовували "бомби з хлорином в населених районах". Це також спричинило загибель "сотень мирних громадян".

Раніше правозахисна організація Human Rights Watch вже звинувачувала уряд Сирії у застосуванні хімічної зброї в останні місяці битви за Алеппо.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ