Підтримати нас

В окупованому Криму заявили про диверсію: підірвано газопровід

Автор статті
01 листопада 2017 07:00
612
Поширити:

На Південному березі Криму перерване газопостачання декількох населених пунктів та сталося обрушення опори ЛЕП. Про це заявив самопроголошений "губернатор" Сергій Аксьонов, пише Сьогодні.

"Правоохоронні органи з'ясовують обставини події. Розглядаються всі версії, включаючи диверсію. Екстрені служби спрацювали оперативно. Аварійні бригади працювали всю ніч. Енергопостачання оперативно відновлене за резервною ниткою. Відновлювальні роботи на основній нитці тривають. Електропостачання буде повністю відновлено протягом 72 годин. Газопостачання – протягом доби", – заявив Аксьонов.

За інформацією т.зв. "влади" півострова, 31 жовтня ввечері сталося технологічне порушення на двох високовольтних лініях 110 кВ "Перевальне – Алушта" і "Алушта – Лучисте", які здійснюють часткове електропостачання Південного берега Криму. Також у вівторок на газорозподільній станції поруч із селищем Виноградне в Криму було зафіксовано зниження тиску газу. Одночасно з цим припинилася подача електроенергії в зв'язку з падінням опори ЛЕП.

"При огляді місця події фахівцями було виявлено зовнішнє пошкодження лінії газопроводу. Правоохоронними органами здійснюються заходи щодо встановлення всіх обставин події та причетність до нього конкретних осіб. За даними регіонального управління МНС, аварія залишила без газопостачання приблизно 1,2 тисячу осіб в населених пунктах Виноградне, Кипарисне, Малий Маяк, Пушкине і Утес", – повідомляє місцеві органи "влади".

Також стало відомо про пошкодження другої лінії газопроводу на ПБК. Аварія сталася сьогодні близько 5-ї години ранку. Перший порив стався напередодні ввечері в іншому місці. Також була пошкоджена ЛЕП.

У свою чергу ряд кримських ЗМІ повідомили, що газопровід був підірваний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ