Підтримати нас

В окупованій Любимівській громаді на Херсонщині понад місяць немає води

19 травня 2024 16:43
246
Поширити:
вода
Фото: Pexels

В окупованій Любимівській селищній громаді Каховського району на лівобережжі Херсонщини понад місяць відсутнє централізоване водопостачання.

Про це повідомили журналісти Центру журналістських розслідувань, зі слів місцевих жителів.

За їхньою інформацією, представники окупаційної влади Ірина Добрянська та Павло Філіпчук удають, що все нормально й у своїх групах пропонують милуватися північним сяйвом, білочками або якимись клумбами. 

Зазначається, що в Любимівці зараз працює одна свердловина. Ще гірша ситуація з водою в селі Василівка Любимівської громади. 

Як пояснили представники законної влади Любимівки, відсутність води пов’язана з нездатністю і небажанням російських окупантів займатися цим питанням, йдеться в повідомленні.

«У російських окупантів зараз взагалі відсутні запасні частини або необхідне устаткування для нормальної роботи свердловин. Тому, дійсно, людям доводиться самостійно набирати воду у єдиної, що діє тут – і то далеко не кожного дня – свердловини. Або ж купувати її у підприємців», – зазначив начальник Любимівської селищної військової адміністрації Сергій Коновалов.

На його думку, проблеми з водою в громаді тепер будуть постійними до повного звільнення лівого берега від російських загарбників, передає ЦЖР. 

Окрім цього, місцеві жителі повідомляють, що в Любимівській громаді часто немає світла.

  • У коментарі “Вгору” представник української Таврійської міської військової адміністрації розповідав, що в окупованому Таврійську Каховського району окупаційна влада почергово використовувала 2 свердловини, адже вони не можуть забезпечити функціонування, свердловин, які існують. Є проблема і через відсутність спеціалістів. Також у місті перебої зі світлом.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів