Підтримати нас

В Харкові онкологи провели унікальну операцію

Автор статті
09 квітня 2017 13:15
643
Поширити:

Безнадійних хворих не буває. Харківські онкологи провели першу в Україні успішну операцію з видалення пухлини на печінці. Досі українські хірурги не наважувалися оперувати людей з тяжкою, четвертою, стадією хвороби.

Про те, як медикам вдалося врятувати пацієнта, пишуть Подробиці

Цей чоловік не називає свого імені й не хоче показувати обличчя каже, не всі рідні знають, наскільки тяжко він хворіє. Рік тому в нього виявили рак печінки.

Лікарі кажуть одразу навіть не наважилися на операцію.

"Пухлинний процес був настільки об'ємним, що запропонувати хірургічне втручання було технічно неможливо ", - сказав Денис Скорий, генеральний директор харківського обласного центру онкології.

Після курсу хіміотерапій, коли пухлина зменшилася, лікарі вирішили оперуватимуть. Врятувати життя чоловікові можна було лише за допомогою нової світової методики двоступенЕвої операції на печінці.

"У процесі першого етапу оперативного втручання одна частина відділяється від іншої і кров перерозподіляється таким чином, що більша її частина направляється. В здорову частину печінки. Протягом 7-10 днів здорова частина печінки збільшується істотно в розмірах, що дозволило вже зробити другий етап оперативного втручання", - сказав Денис Скорий, генеральний директор харківського обласного центру онкології.

Хірурги зважилися на експеримент. Першу операцію виконали через мікроскопічний розтин.

"Перевагою тієї технології, яка була застосована, тобто Лапараскопічної виконання першого етапу цієї операції, є її низька травматичність, ну практично моментальна активізація хворого з першої доби після операції", - сказав Артем Зелінський, хірург-онколог.

За два тижні хірурги зробили другу операцію й повністю видалили пухлину. І здивувалися результатам. Хворий, якого вважали безнадійним, дуже швидко став одужувати.

"Зараз ми бачимо, що він активний і що в принципі після видалення всіх дренажів він буде готовий до виписки зі стаціонару ", - сказала Маргарита Пісецька, завідувач відділення онкохірургії печінки Харківського обласного центру онкології.

Пацієнт вже будує плани на майбутнє.

Лікарі кажуть, перед ними відкриваються нові горизонти у хірургії печінки. Тепер вони зможуть оперувати, а значить, рятувати життя тим, кого раніше вважали безнадійними. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ