Підтримати нас

У держзраді підозрюється депутат із Херсонщини: сприяв вивезенню сільгосппродукції до РФ

Вгору
Автор статті
01 квітня 2024 20:55
449
Поширити:
Фото: Ukr.Net

Правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді та пособництві окупаційній владі 74-річному депутату Новотроїцької селищної ради Генічеського району Херсонської області від політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”. Також чоловік через свою агрофірму сприяв перевезенню сільгосппродукції до морських портів РФ та окупованої території Криму.

Про це повідомила Поліція Херсонської області.



За даними слідства, з лютого 2022 по вересень 2023 року чоловік на посаді керівника агрофірми під час зустрічей із місцевими жителями, закликав представників бізнесу та аграріїв Херсонської області до співпраці з окупаційною владою.  

Зазначається, що він під загрозою звільнення з роботи, зобов’язував працівників своєї агрофірми голосувати на незаконному референдумі за приєднання Херсонщини до складу РФ.

Також аграрій зареєстрував своє підприємство у федеральній податковій службі РФ.

Правоохоронці встановили, що чоловік також надавав техніку для будівництва й облаштування фортифікаційних споруд окупаційних військ та забезпечував їх житлом, продуктами та продовольчо-побутовими засобами.

Депутату заочно інкримінували державну зраду. Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

  • Станом на березень 2024 року правоохоронні органи України оголосили про підозру в колабораціонізмі та державній зраді шістьом депутатам Херсонської обласної ради. Херсонська обласна рада позбавила права слова та участі в засіданнях трьох депутатів, які підозрюються в цих злочинах. Проте жодному депутату облради суд поки не виніс вирок.
  • Херсонська обласна прокуратура 13 березня заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 37-річному депутату Новокаховської міської ради Каховського району Херсонської області 8 скликання від партії “Слуга народу” Олександру Шевченку.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ