Підтримати нас

В Антонівці й Кіндійці досі залишаються діти

Автор статті
14 грудня 2023 14:42
507
Поширити:

На Херсонщині з 24 листопада триває примусова евакуація родин із дітьми. Але в найнебезпечніших районах області досі залишаються діти. 

Як повідомив журналістам “Вгору” староста Антонівського округу Сергій Іващенко, на 14 грудня, в Антонівці залишається одна родина з дитиною 10 років, а в Кіндійці – 15 родин із дітьми різного віку. З округу виїхало близько ста сімей із дітьми, більшість із них  евакуювали. Але є й люди, які категорично не хочуть залишати свої домівки. 

Так, за словами Сергія Іващенка, батьки з Антонівки аргументують це тим, що вдень працюють поза межами населеного пункту й беруть дитину з собою, а повертаються ввечері. Тому й не вважають за потрібне виїжджати. 

Але староста каже, що не може зрозуміти їхню логіку, адже обстріли, за його словами, здебільшого відбуваються саме вночі. 

Сергій Іващенко повідомив, що родини з дітьми з зони обстрілів вивозять на броньованих автомобілях, і відправляють до двох санаторіїв у Закарпатті й одного – у Трускавці. 

Ми запропонували батькам, куди вони можуть виїжджати. Там безпечно. Організовано п'ятиразове харчування, – описує  умови перебування евакуйованих староста.

Однак він не приховує, що деякі батьки все ж скаржаться, мовляв, на новому місці їм не дуже комфортно.

Нагадуємо, за минулу добу російська армія атакувала Херсонщину понад сотню разів. Зокрема, уражено й Антонівку.

Більше про евакуацію родин із дітьми в матеріалі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ