Підтримати нас

Уряд змінив Порядок відбору інвестпроектів із державною підтримкою

Автор статті
11 липня 2019 09:03
688
Поширити:

Кабінет міністрів України ухвалив зміни до порядку проведення експертизи і відбору інвестиційних проектів, яким може бути надана державна підтримка у формі державних гарантій. 

Відповідне рішення ухвалив уряд, передає УНН з посиланням на прес-службу Кабміну.

Так, зокрема, уряд уточнив підстави для надання позитивного або негативного висновку державної експертизи інвестиційних проектів, яким буде надана державна підтримка. Перелік критеріїв позитивного чи негативного висновку, який може бути наданий інвестиційному проекту, доповнюється критеріями відповідності вимогам законодавства, актуальності проекту, а також взаємоузгодження в ньому екологічних, економічних і соціальних інтересів суспільства. Уряд також визначив строки проведення державної експертизи інвестиційних проектів протягом 40 робочих днів з дня надходження документів.

На думку першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, ухвалена постанова зробить більш прозорим процес надання державних гарантій для реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, зменшить кількість паперів при оформленні проектів, бо не буде дублювання документів, які подаються для участі у відборі. Також буде вдосконалена процедура експертизи інвестиційних проектів, зокрема - оцінка ризиків Міністерством фінансів України. І насамкінець змінена постанова цілком відповідає принципам трирічного бюджетного планування.

Постанова спрощує для заявника процес отримання документа про коректність розрахунків інвестиційного проекту. Замість довідки з банків, для яких непритаманний такий вид діяльності, слід надати документ від потенційного кредитора, який планує фінансувати проект.

Зміни до постанови також передбачають, що при ухваленні рішення про надання державної підтримки інвестиційним проектам буде враховуватись наявність у суб’єкта господарювання заборгованості перед державою по кредитах, залучених державою або під державні гарантії, а також заборгованість по виплаті заробітної плати своїм працівникам.

Нагадаємо, в травні уряд затвердив перший перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. Це 340 проектів, які фінансуватимуться на 3,3 млрд грн з ДФРР.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ