Підтримати нас

На Київщині відбувся показ фільму "Нескорений Херсон"

Автор статті
27 жовтня 2023 15:08
512
Поширити:

Сьогодні, 27 жовтня, відбувся показ документального фільму "Нескорений Херсон" у бібліотеці Борисполя Київської області. У фільмі йдеться про роботу журналістів "Вгору" під час окупації міста.

Показ відбувся у межах Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Модераторка Олена Шкрептієнко розповіла, що на подію прийшло чимало людей. Емоційно фільм їх зачепив: 

“У нас дуже маленьке місто, і люди досить таки байдужі до певних культурних подій. Але видно, що фільм їх зачепив, і люди були різного віку і статусу”. 

Режисер “Нескореного Херсона” Устин Данчук підмітив, що цього разу відвідали показ здебільшого місцеві люди, бо, зазвичай, на покази фільму приходять здебільшого херсонці, які виїхали з міста.  

“Фільм спричинив бурне обговорення. Не лише про фільм, а й про роботу журналістів і про те, що відбувається на Херсонщині. Такі покази треба влаштовувати частіше, щоб постійно тривала дискусія, щоб Херсонщина була в центрі обговорення. Аби не складалося такого враження, що про наш регіон забувають, бо це неправда”, – вважає режисер.

*"Нескорений Херсон" – стрічка про роботу херсонських журналістів. З початку повномасштабного вторгнення кореспонденти Медіаплатформи "Вгору" фіксували все, що відбувалося в місті. Разом із херсонцями вони пережили захоплення обласного центру росіянами, мітинги, окупацію та звільнення рідного міста. У фільмі зібрані унікальні кадри, які показують, якими були для Херсона та його жителів останні півтора року.

Нагадаємо, показ “Нескореного Херсона” відбудеться у  Чорноморську 13 листопада.

У Києві Медіаплатформа «Вгору» 11 серпня презентувала документальний фільм про роботу редакції під час війни. Його вітали оплесками стоячи. Фільм увійшов до колекції фільмів Мережі DOCU/CLUB.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ