Підтримати нас

Укроборонпром перетворять на холдингову компанію

25 вересня 2019 14:11
758
Поширити:

У ході реформи оборонно-промислового комплексу, державний концерн Укроборонпром планують перетворити на холдингову компанію.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Укроборонпрому, яка цитує голову концерну Айвараса Абромавічуса, передає сайт "Громадське".

«Укроборонпром проведе ретельну ревізію ефективності своїх підприємств-учасників та трансформується в холдингову компанію, головний офіс якої буде центром прийняття ключових рішень», — повідомляють у прес-службі.

Зазначимо, що особливістю холдингових компаній є те, що вони виступають власниками низки компаній-учасниць холдингу та керують ними як акціонери.

«Нашим головним клієнтом є українська армія, а Міністерство оборони України — партнер №1. Підприємства-учасники Концерну робитимуть все можливе для забезпечення наших військ усім необхідним», — повідомив голова Укроборонпрому Айварас Абромавічус.

30 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса генеральним директором Державного концерну «Укроборонпром».

Як повідомлялось, в червні уряд виділив на проведення аудиту Укроборонпрому 32,5 мільйона гривень. 5 вересня обрали компанію-аудитора Укроборонпрому — Baker Tilly Ukraine.

Нагадаємо:

  • 16 березня п’ятий президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення його прозорості, яке передбачає аудит і ревізію діяльності концерну Укроборонпром із залученням експертів країн-партнерів.
  • Згодом Порошенко заявляв, що під час аудиту у державному концерні Укроборонпром з деяких документів знімуть гриф таємності.

З чого все почалося:

  • Програма «Наші гроші з Денисом Бігусом» випустила розслідування, у якому йдеться, що син тодішнього заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом п’ятого президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Порошенко звільнив Гладковського, а на його місце поставив першого заступника командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ та екс-кандидата у президенти Кривоноса.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ