Підтримати нас

Українські війська продовжують наступ на лівобережжі Херсонщини – ISW

Автор статті
03 листопада 2023 08:02
892
Поширити:

Українські війська утримують позиції та продовжують наступальні дії на лівобережжі Херсонської області. Російські блогери стверджували, що українські війська атакували поблизу Пойми та Піщанівки й просунулися поблизу Кринок.

Про це йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті наводять інформацію ще одного російського блогера. Він стверджував, що українські війська тимчасово просунулися на захід від центру Кринок, але російські війська відкинули українські війська на вихідні позиції та закріпилися на схід від Кринок. 

Також ISW згадують українського військового оглядача Костянтина Машовця, який заявив, що українські сили утримують позиції поблизу Кринок та Антонівського автомобільного та залізничного мостів. Машовець заявив, що російські війська безрезультатно атакували біля Антонівського залізничного мосту та в напрямку Кринок із боку Корсунки. 

У звіті йдеться й про ракетний удар українських військ по штабу російського угруповання військ «Дніпро» в Херсонській області 1 листопада.  Відомий російський блогер стверджував, що українські війська запустили крилаті ракети «Storm Shadow» і протикорабельні ракети «Нептун», і що російська ППО перехопила лише половину ракет.

Численні російські джерела заявляли, пише ISW, що генерал-полковник Михайло Теплінський, новопризначений командувач російським угрупованням військ «Дніпро», яке діяло на Херсонському напрямку, не постраждав. Російське видання повідомило, що чотири українські ракети влучили в базу відпочинку «Аура» біля Стрілкового, яка служила штабом російського угруповання «Дніпро», ідеться у звіті.

Раніше ми писали, що в Росії, імовірно, змінили командувача військ на Херсонщині через успіхи ЗСУ на лівобережжі.

Також в ISW повідомляли, що, ймовірно, українські війська зберігають позиції в Кринках станом на 26 жовтня, попри спроби Росії витіснити українські сили.  Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала, що непідтверджені заяви дуже шкодять бойовій роботі ЗСУ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ