Підтримати нас

Україна відмовилася від американських БТР Stryker

04 липня 2019 06:38
887
Поширити:

Україна в 2017 відмовилася від понад сотні сучасних американських бронетранспортерів типу «Stryker», перемовини про закупівлю яких тривали з початку 2015 року.

Про це дописом у facebook повідомив Dylan Malyasov, засновник одного з найбільш популярних світових інтернет-видань мілітарної спрямованості The Defence Blog, передає сайт "Gazeta.ua".

Думаю тепер уже можна відкрито говорити, що починаючи з 2015 року велися активні переговори про можливий продаж Україною партії сучасних бронетранспортерів сімейства «Stryker»: до 100 одиниць M1126 і до 6 одиниць M1133.

Американська сторона пропонувала продаж у рамках програми Foreign Military Sales з частковим погашенням в рамках пакету держдопомоги. Оціночна вартість одного бронетранспортера становила 3,5 млн доларів за одиницю причому США покривали 60% вартості, Україні залишалося сплатити залишок і доставку.

Україна відмовилася від американських БТР StrykerM1133 Stryker Medical Evacuation Vehicle (MEV)

Наразі американські бойові машини даного типу законтрактовані в інтересах Таїланду і також пропонуються раїнам-партнерам США в Південній Америці (Перу, Колумбія).

P.S. на той момент мені здавалося це вірним рішенням але знаючи тепер як йдуть справи з нашими БТР-4, то здається що ми втрачаємо відмінну можливість... як свого часу з німецькими гусеничними БМП типу «Marder», що намагався законтрактувати Сергій Пашинський.

Нагадаємо, що вчора Президент України Володимир Зеленський анонсував поставки бронетехніки з Канади. Хоча ніяких подробиць не розголошується, експерти вважають, що мова може йти про плаваючі бронетранспортери 6x6 AVGP, які були розроблені у 1970х роках та перебували на озброєнні канадської армії до 2005 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ