Підтримати нас

У Херсонській області сапери знешкодили понад 193 тисячі вибухонебезпечних предметів

09 серпня 2024 17:20
191
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На деокупованій території Херсонської області сапери виявили й знищили понад 193 тисячі мін, снарядів та розтяжок.

Про це в етері "Ми-Україна" розповів очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Він розповів, що наразі область розміновують близько 800 саперів. За рік кількість фахівців хочуть збільшити до 1 тисячі 500 осіб.

"Нещодавно автопарк саперів поповнили двома машинами дистанційного розмінування. З такою підтримкою і темпами правобережжя вдасться очистити від російської вибухівки до 2025 року", – зазначив Прокудін.

За його словами, від початку 2024 року від мін, залишених армією РФ, очищено 170 тисяч гектарів деокупованих територій Херсонщини.

"Приблизно стільки ж було обстежено з моменту деокупації до кінця 2023 року. Тобто загалом вже розміновано майже половину звільнених територій – це понад 335 тисяч гектарів. І в більшості випадків – це поля, де можуть працювати наші фермери", – зазначив очільник ОВА.
  • Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали на Харківщині, Херсонщині, Донеччині, Київщині, Миколаївщині, Чернігівщині та Сумщині.
  • У підрозділах ДСНС України працюють 44 машини для механізованого розмінування. Переважно хорватські DOK-ING та GCS зі Швейцарії.
  • 7 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення в Україні першого державного реєстру територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині дізнавалася журналістка “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів