Підтримати нас

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали в сімох областях, серед яких Херсонська

05 серпня 2024 09:50
206
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали на Харківщині, Херсонщині, Донеччині, Київщині, Миколаївщині, Чернігівщині та Сумщині.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Зазначається, що в Харківській області працювали 33 тисячі 215 підрозділів, на Херсонщині – 14 тисяч 676, на Донеччині – 13 тисяч 690, на Київщині – 10 тисяч 950, на Миколаївщині – 8 тисяч 628, на Чернігівщині – 6 тисяч 602, на Сумщині – 4 тисячі 85.

Всього з початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України знешкоджено 516 тисяч 298 одиниць вибухонебезпечних предметів, серед яких 3 тисячі 649 одиниць авіаційних бомб.

  • У підрозділах ДСНС України працюють 44 машини для механізованого розмінування. Переважно хорватські DOK-ING та GCS зі Швейцарії.
  • 7 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення в Україні першого державного реєстру територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині дізнавалася журналістка “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів