Підтримати нас

У Херсонській області російські військові дистанційно мінують дороги

16 жовтня 2024 16:50
67
Поширити:
Фото "Вгору"

У Херсонській області російські військові дистанційно мінують дороги, якими користуються цивільні. Міни маскують під листям.

Про це в етері Громадського Радіо розповів голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Він зазначив, що армія РФ почала активно мінувати дистанційно за допомогою дронів дороги, де рухаються автівки.

“Вчора нам повідомляли про те що в Бериславі на в’їзді зі сторони Нововоронцовки є частково замінування мінами-пелюстками. Там працювали рятувальники. Також є випадки замінування біля в’їзду в Берислав зі сторони Великої Олександрівки”, розповідає він.

За його словами, особливу небезпеку становлять нічні поїздки.

У Бериславському районі  Херсонщини 16 жовтня чоловік на велосипеді наїхав на міну-пелюстку, яку російські військові скинули дистанційно.

“Весь удар на себе прийняв велосипед, тому людина залишилася неушкоджена”, сказав Олександр Толоконніков.

Він розповів, що на Херсонщині багато випадків, коли люди самі знаходять подібні міни. Особливо він відзначив Білозерську громаду.

“Треба бути дуже обережними особливо в осінній період, коли багато листя. Тим паче, що росіяни маскують їх (міни – ред.) під листя – обмазують клеєм, вивалюють у смітті. Потім дуже важко побачити у траві”, – додав Толоконніков.
  • В Міністерстві оборони України зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення РФ державні оператори протимінної діяльності обстежили та розмінували 5 тисяч 308 квадратних кілометрів території.
  • На правобережжі Херсонщини розміновано 57% полів – це понад 289 тисяч гектарів. Однак потенційно замінованими залишається приблизно 230 тисяч гектарів.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині дізнавалася журналістка “Вгору”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів