Підтримати нас

У Херсоні відкрили мінібібліотеку в бомбосховищі

Вгору
Автор статті
12 лютого 2024 09:28
309
Поширити:
Фото: Херсонська ОДА

В одному з бомбосховищ Корабельного району міста Херсон відкрили “Book Shelter” – куточок із цікавими книгами. Реалізувати проєкт допомогли учасники Міжнародного республіканського інституту IRI Ukraine за підтримки Херсонської ОДА.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Книги в бомбосховище передали з фонду Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара. Ці книги одні з тих, які вдалося врятувати після знищення будівлі бібліотеки та багатьох обстрілів, йдеться в дописі.

Проєкт спрямований на поліпшення емоційного стану людей і заохочення молодого покоління до активної участі в житті міста. Також мінібібліотеку створили задля того, щоб жителі міста, які потерпають від постійних обстрілів, змогли провести час в укритті за читанням книг.

За словами Херсонської ОДА, такі “Book Shelter” планують відкрити й в інших районах Херсона.

  • 23 січня стало відомо, що в Нововоронцовській громаді на Херсонщині встановили п’ять мобільних укриттів. Захисні споруди з’явилися в Нововоронцовці, Осокорівці та Хрещенівці.
  • У жовтні 2023 року за допомоги благодійної організації до двох бомбосховищ у Нововоронцовці та до одного в Хрещенівці та Нововоскресенському завезли лавки, вогнегасники, біотуалети, аптечки, сміттєві баки та місткості для води.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ