Підтримати нас

У Херсоні СБУ затримала людей, які працювали на представників РФ

16 серпня 2024 10:56
406
Поширити:
Фото: СБУ

У Херсоні Служба безпеки України (СБУ) затримала трьох чоловіків, які передавали представникам окупаційної влади інформацію  про місця дислокації Сил оборони України, Національної поліції та прокуратури, а також вогневі позиції мобільних вогневих груп ППО. 

Про це повідомили на сторінці СБУ.

За їхньою інформацією, агентурною мережею керував росіянин Олександр Костін, який обійняв посаду окупаційного першого заступника міністра інформаційної політики на захопленому лівобережжі Херсонщини. Також  Костін залучив двох своїх підлеглих.

Олександр Костін. Фото: База зрадників Херсона

Зазначається, що двох затриманих завербували дистанційно, ще один чоловік працював на РФ під час окупації міста. Вони шпигували за посадовцями обласної військової адміністрації. Отриману інформацію ФСБ РФ планувала використати для залякування представників ОВА, стверджують правоохоронці.

Окрім цього чоловіки створили канал у телеграмі нібито від імені проросійського підпілля на правобережжі Херсонщини. Чоловіки закликали передавати координати Сил оборони та персональну інформацію про українських захисників.

Фото: СБУ

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони та комп’ютерне обладнання із доказами злочинних дій.

Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: Офіс Генерального прокурора

  • Раніше Служба безпеки затримала в Херсоні 55-річного екскерівника однієї з районних організацій міської “Спілки ветеранів Афганістану”, який співпрацював з РФ під час окупації міста.
  • Контррозвідка СБУ затримала 55-річного місцевого жителя, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’єктами на Херсонщині. Також він наводив дрони на позиції Сил оборони України та керівництво Херсонської ОВА. Чоловіку загрожує довічне ув'язнення.
  • 10 квітня СБУ затримала місцевого жителя Херсона, який разом із російськими спецслужбами організовував замах на Олександра Прокудіна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів