Підтримати нас

СБУ показала, як затримували таксиста, що наводив дрон на очільника Херсонської ОВА

Автор статті
16 квітня 2024 11:32
298
Поширити:
Фото: СБУ

Контррозвідка СБУ затримала 55-річного місцевого жителя, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’єктами на Херсонщині. Також він наводив дрони на позиції Сил оборони України та керівництво Херсонської ОВА. Чоловіку загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що він стежив за зосередженням особового складу та бойової техніки ЗСУ, а також розташуванням фортифікаційних споруд в області.
 
Для збору розвідданих російський агент видавав себе за водія таксі. У машині встановив прихований відеореєстратор і намагався дізнатися інформацію із розмов зі своїми пасажирами, у тому числі з українськими військовими, йдеться в повідомленні.

Потім передавав її російським окупантам для підготовки прицільних ударів по місту із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе.

Правоохоронці встановили, що саме за координатами затриманого окупаційні війська намагалися поцілити в автомобіль голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. Безпілотник був оснащений пострілом до ручного протитанкового гранатомета РПГ-7.

За даними слідства, 55-річний місцевий житель працював на російську спецслужбу через знайомого, який після повномасштабного вторгнення втік до Росії та почав працювати на їхню воєнну розвідку.

  • 10 квітня СБУ затримала місцевого жителя Херсона, який разом із російськими спецслужбами організовував замах на Олександра Прокудіна.
  • Центральний районний суд Миколаєва писав, що в державній зраді підозрюється 54-річний водій таксі з Херсона, який передавав інформацію про розташування ЗСУ громадянину РФ. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ