Підтримати нас

Таксисту з Херсона, якого підозрюють у держзраді, обрали запобіжний захід

Автор статті
12 квітня 2024 11:21
299
Поширити:
Фото: wirestock/Freepik

У державній зраді підозрюється 54-річний водій таксі з Херсона, який передавав інформацію про розташування ЗСУ громадянину РФ. 

Про це повідомив Центральний районний суд Миколаєва.

Зазначається, що суд розглянув клопотання про застосування херсонцю міри запобіжного заходу

За матеріалами клопотання, підозрюваний, починаючи з лютого 2024 року, використовував автомобіль, під виглядом надання послуг таксі й збирав та передавав громадянину РФ інформацію про розташування та дислокацію підрозділів ЗС України.

“Зокрема, чоловік здійснював фото та відеофіксацію розташування підрозділів ЗС України в різних точках міста, фортифікаційних споруд, волонтерського центру, де працювали іноземці, руху військових колон. Зазначені дані, вказуючи адреси або координати, він направляв представнику країни-агресора”, – повідомляє суд.
 Згодом російські військові обстрілювали вказані чоловіком об’єкти із важкого озброєння.

Своєї провини він не визнав. За його словами, він спілкувався зі своїм колишнім другом з Херсона, який переїхав до РФ. Вони часто говорили про місця та наслідки влучань у Херсоні й чоловік передавав своєму другу вищезгадану інформацію. Про протизаконність своїх дій він не знав.

“Фото та відеозйомку здійснював за допомогою телефону, закріпленого на задньому боковому склі автівки. Мотиви передачі зображень, разом із координатами пояснити суду не зміг. Також зазначав, що його друг сам попросив надавати йому відповідні дані”, – зазначають у суді.

Захисник підозрюваного попросив обрати запобіжний захід із можливістю внесення застави, проте суддя вирішила обрати чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення розміру застави.

  • Нещодавно Фонд державного майна України отримав в управління ринок на Херсонщині, який належав місцевому колаборанту Георгію Кальонову.
  • Правоохоронці повідомили про підозру очільниці одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику та керівнику приватного товариства, які організували технічне обстеження об'єктів, що пошкоджені через обстріл окупаційними військами.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ