Підтримати нас

У Херсоні освятили пам'ятний знак на честь загиблих українських тероборонівців: історії очевидців. ФОТО

Вгору
Автор статті
14 березня 2024 20:22
334
Поширити:
Автор фото Олександр Андрющенко

14 березня у День добровольця в Херсоні освятили пам'ятний знак, що встановили на честь загиблих бійців 1-ї роти 194-го окремого батальйону 124-ї окремої бригади ТРО на території Херсонського ліцею Херсонської обласної ради.

Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Андрющенко був на заході та зробив світлини.

“Сьогодні ми з вами якраз освятили цей пам'ятник, який засвідчує навіки про справу, цих людей, які пішли захищати Україну. Також окропили місця, на яких загинули захисники і які зараз позначені білими рушниками та лампадами”, – сказав єпископ Херсонський і Таврійський (ПЦУ) Никодим.

Староста Інгулецького старостинського округу Дар'ївської громади Ігор Лапін один з учасників бою 1 березня 2022 року згадує, що у цьому зіткненні отримав три кульові поранення.

“Хлопці на ковдрі донесли до дороги, зупинили машину, довезли до медзакладу. Там лікарі вже врятували: зробили операцію та ховали від російських окупантів”, – розповів Ігор.

Інший учасник бою Костянтин Козак каже, що бій на Білозерській площі тривав понад дві години. Також він зазначає, що обурений тим, що тероборонців у той день підставили й після двох років не видали ніяких документів рідним загиблих.

“Йдуть суди, але військова частина переїжджає з місця на місце, ховається від нас. Не хочуть виконувати рішення суду, визнавати нас військовослужбовцями. Адже зброю людям просто так не видають”, – додав Костянтин.

Також Микола Альбертович, який брав участь в бою на території ліцею, зазначив, що рідні не можуть отримати відповідні документи щодо загибелі тероборонців на цьому місці.

“Коли воно все вирішиться, я не знаю”, – сказав Микола.

  • У коментарі Медіаплатформі “Вгору” Голова Корабельної районної в місті Херсоні ради Наталія Чорненька повідомила про те, що ініціатором створення пам’ятника був чоловік, який став свідком бою 124-ї бригади та окупаційними військами.  
  • Розслідування загибелі бійців територіальної оборони й цивільних людей 1 березня 2022 року на території херсонського Бузкового парку досі триває. Але вже 18 родин отримали довідку, що їхні близькі загинули, захищаючи Херсон у складі 124 бригади Територіальної оборони ЗСУ.
  • Указом Президента від 10 листопада посмертно було нагороджено державними орденами різного ступеня херсонських бійців, які загинули в нерівному бою з російськими окупантами в Бузковому парку в Херсоні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ