Підтримати нас

Херсонських тероборонівців, які загинули в бою в Бузковому парку, посмертно нагородили

Автор статті
11 листопада 2023 11:14
1,347
Поширити:

Указом Президента від 10 листопада посмертно нагороджено державними орденами різного ступеня херсонських бійців, які загинули в нерівному бою з російськими окупантами в Бузковому парку в Херсоні.

Бузковий парк (також парк Нафтовиків) розташований на вулиці Нафтовиків у Корабельному районі. У ньому 1 березня 2022 року відбувся бій між російськими окупантами та теробороною міста. Захисники намагалися зупинити просування армії РФ у бік центру міста. У результаті бою загинули принаймні 24 тероборонівці.

У травні 2022 року, під час окупації Херсона, у Бузковому парку створили імпровізований меморіал загиблим. А 2023 року, до річниці бою, у парку встановили пам'ятник.

Також Указ Президента постановив нагородити орденом "За заслуги" ІІІ ступеня старосту Інгулецького старостинського округу Дар'ївської громади  Ігоря Лапіна, головного спеціаліста відділу ХМВА Сергя Мелашича, заступника начальника ХМВА Сергія Орєхова, в.о. завідувача відділення Херсонської дитячої лікарні Сергія Рибася, тимчасового в. о. директора Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Володимира Сагайдака.

А орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагородили голову Корабельної районної у місті Херсоні ради Наталію Чорненьку й в. о. голови Дніпровської районної організації Товариства Червоного Хреста України в Херсоні Наталю Шатілову.

Також надано почесне звання “Заслужений лікар України” завідувачеві відділення лікарні імені О. С. Лучанського – Віталію Хомусі.

У Бузковому парку в Херсоні висадили бузок, привезений зі столиці. Висадження бузку в Бузковому парку – це вшануванням подвигу бійців, як символу стійкості та свободи херсонців. 

Нагадаємо, розслідування загибелі бійців територіальної оборони й цивільних людей 1 березня 2022 року на території херсонського Бузкового парку досі триває. Але вже 18 родин отримали довідку, що їхні близькі загинули, захищаючи Херсон у складі 124 бригади Територіальної оборони ЗСУ. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ